EDİRNE / MERKEZ - Mithatpaşa Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

1889 yılında (cem AA T-I İslamiye ) tarafından şimdiki alaca camii( Bedevi Ahmet Camii ) karşısında tek derslikli bir öğretmenli ( zükür ) erkek mektebi olarak hizmete girmiştir. Okulun müdürlüğünü Hacı Hafız İbrahim Efendi yapmış olup aynı zamanda Beyazıt Camii'nin de imamlığını yapıyordu, yine aynı yılda Beyazıt Camii civarında ( İNAS ) kız mektebi de açılmıştır. Okul müdürü de Hafız Ahmet Efendiydi. Cumhuriyetin ilanından hemen sonra (1924) okulumuza MithatPaşa adı verilmiştir. Cumhuriyetin ilanından sonraki yıllarda şimdiki tek katlı binamızın ön kısmında halk odası bulunuyormuş. Burası düzenlenerek tek sınıflı okul haline gelmiştir. O zamanlar 3 yıl okunuyormuş. Zamanla ihtiyaca cevap veremeyince Turgut ÖZBİL, merhum valimiz Amin AKINCI ve Tümgeneral Hakkı ÖNERİN girişimleriyle 5 derslik bir öğretmen odası ve uzun bir salondan oluşan ilave bina 63.000 TL harcanarak yapılmış ve 1948 yılında hizmete girmiştir. İlk mezunlarını da 1950-1951 öğretim yılında vermiştir. Ancak öğrenci sayısının artması sonucu 1968 – 1969 öğretim yılında ikili öğretime geçilmiştir. 1975 yılında aynı arsa üzerinde Milli Eğitim Bakanlığına 1.000.000 TL harcanarak iki katlı bina yapılmıştır. Bu binamızda 5 sınıf 1 idareci 1 de öğretmen odası ve tuvaletleri olan iki katlı yeni bir binanın inşasına başlanmış ve 2002 yılının 26 Kasım günü coşkulu bir açılış töreni ile hizmete girmiştir. Normal eğitim ve öğretime dönülen okulumuzda 1 müdür 7 branş öğretmeni olmak üzere kadrolu personel görev yapmaktadır. Okulumuzda 116 öğrenci öğrenim görmektedir.

Yayın: 26.03.2021 - Güncelleme: 26.03.2021 11:17 - Görüntülenme: 244